Welke auto's moeten een APK keuring ondergaan?

In principe moeten alle auto’s een apk keuring ondergaan, dus ook busjes, bedrijfswagen , vrachtwagens en motorvoertuigen met 3 wielen.

De APK keuring geldt ook voor aanhangwagens met een maximum massa van 3500 kg of meer. Het maximum massa is het gewicht van de lege aanhangwagen zelf inclusief de maximaal toegestane lading.

Wie controleert of je auto APK gekeurd is?

De RDW (Rijksdienst wegverkeer) controleert regelmatig of via het kentekenregisterofvoertuigen voorzien zijn van een geldige APK. Het verzuimen van de APK plicht is strafbaar en zal beboet worden.

Je kunt alleen een APK vrijste lling krijgen als de auto is geschorst. Dit betekent dat je een registratie hebt laten uitvoeren bij de RDW, dat je niet meer met de auto rijdt en dat hij niet op de openbare weg staa t of komt. Bij een schorsing is de auto vrijgesteldvan wegenbelasting, verzekering en APK.

Vanaf €24,95

Korting op APK i.c.m. grote beurt

+182 vestigingen

Gratis herkeuring

Beoordeling 8.2

Vanaf €29,95

Gratis APK bij een grote beurt

+185 vestigingen

Korting op herkeuring

Beoordeling 9.5

vakgarage

Vanaf €29,95

Gratis APK bij een grote beurt

+300 vestigingen

Korting op herkeuring

Beoordeling 8.9

Help, auto afgekeurd voor APK

Als de auto is afgekeurd voor de APK dan is er een reparatie nodig om de auto weer in orde te krijgen en alsnog APK te laten goedkeuren. Je hebt dan de tijd tot de APK definitief verloopt. Als de APK is verlopen dan heb je een probleem. Je loopt dan het risico om een boete te krijgen. De auto moet je dan laten repareren, verkopen, laten schorsen of laten slopen.

Indien de garage de auto niet APK afmeldt dan kun je er nog mee rijden totdat de APK einddatum verstrijkt. De datum van de vorige APK blijft dan geldend. Rondrijden met een auto zonder APK is strafbaar. Indien je betrokken raakt bij een ongeval kan het zijn dat de verzekering niets gaat uitkeren.