home

Tijd voor apk keuring?

Plan direct je APK beurt

Vergelijk de goedkoopste APK keuringstarieven bij jou in de buurt. De prijzen voor een APK keuring kunnen enorm uiteenlopen. Kijk echter niet enkel naar de prijs van een APK keuring, maar vergelijk het totale pakket. 

Wat houdt apk-keuring in?

APK ofwel (Algemene Periodieke Keuring) is een Europese wettelijk verplichte voertuig keuring. Tijdens de APK keuring beoordeelt een keurmeester jaarlijks je auto op verkeersveiligheid, milieu en correcte registratie, denk hierbij aan aantal gelopen kilometers.

Let wel op dat na de APK keuring je geen garantie krijgt dat je de rest van het jaar veilig met de auto kunt blijven doorrijden. We adviseren mensen altijd om maandelijks of per kwartaal hun auto te controleren.

Wanneer apk keuring?

Er zijn verschillende factoren die de apk vervaldatum en de keuringsfrequentie van de apk-keuring voor personenauto’s bepalen:

  • Type brandstof (benzine/diesel of gas)
  • Datum ingebruikname auto
  • Datum laatste keuring van de auto

De meeste voertuigen die op Nederlandse wegen hebben jaarlijks een verplichten apk-keuring. Auto’s die na 1960 zijn gebouwd hoeven niet gekeurd te worden.

Kosten apk keuring?

Een goedkope apk keuring kost gemiddeld zo’n 40 euro. Vaak zijn er garages die een korting geven op de apk keuring. Zij bieden de apk aan voor ca. 20 euro. In sommige gevallen biedt de garage de apk gratis aan als de keuring gecombineerd wordt met een onderhoudsbeurt.

Daarnaast worden er vaak nog apart kosten in rekening gebracht voor de verplichte diagnose van het EOB-systeem voor auto’s gebouwd na 2006. Voor een dieselauto kunnen de kosten oplopen in verband met de verplichte roetmeting. Deze roetmeting bedraagt gemiddeld 20 euro.

Voor auto’s die na 2006 gebouwd zijn, geldt dat de roetmeting kan plaatsvinden door middel van het EOBD systeem. In dat geval worden er doorgaans geen kosten in rekening gebracht voor de roetmeting.

Overzicht kosten apk keuring:

  • Apk keuring benzine auto’s tussen €19,- en €40,-
  • Apk keuring diesel auto’s tussen €39,- en €59,-
  • Roetmeting voor dieselauto’s gebouwd voor 2006 ca. €20,-
  • Diagnose EOBD systeem voor benzine en dieselauto’s gebouwd na 2006 €5,-

Wat moet ik mee nemen naar een apk keuring?

Sinds 2010 is het niet meer nodig om deel 1 van het kentekenbewijs mee te brengen wanneer je een auto laat keuren. Ook het keuringsrapport is overbodig geworden. Dat komt namelijk door chassis nummer die ieder voertuig heeft.

In combinatie met de kentekenplaat is de identificatie makkelijk geworden. Door deze systeem kan je iemand anders sturen en hoef je zelf niet naar de garage toe te gaan als het je niet uitkomt.

Hoe bereid ik mijn auto voor op een Apk-keuring?

Je auto kan op verschillende punten worden afgekeurd. Dit zijn aantal zaken die je vooraf zelf kan checken:

De banden: Zijn je banden nog op spanning? Zo niet rij langs bij een pompstation en stel de juiste spanning aan. Naast de spanning van je banden, is het profiel van je banden essentieel. Door weinig tot geen banden profiel moet de Apk­ keurmeester je verplicht en om nieuwen banden set te plaatsen. Voorbanden zijn een set je kan namelijk niet alleen één band verwisselen.

TIP: Om kosten te besparen controleer zelf je banden profiel en vervang deze zelf voordat je naar de keuring gaat, dan kun je zelf bepalen waar je ze koopt (en voor hoeveel).

De verlichting: Werkt alle verlichting naar behoren? Controleer ook de kentekenverlichting. Bij sommige auto’s kun je zelf de lampen vervangen.

De ruitenwissers: Ruitenwissers die strepen trekken, moeten vervangen warden. Weet je dat vooraf, dan kun je beter voor de keuring zelf op zoek gaan naar een goedkoop setje ruitenwissers.

De vloeistoffen: Zit er nog genoeg koel- en ruitenwisservloeistof in de auto? Controleer ook meteen het oliepeil. Als de garage dat moet doen, kost dat extra. De vloeistoffen controle moet men eigenlijk maandelijks of per kwartaal doen. Zo voorkom je da t het motorblok eerder vastloopt.

Klein & groot merk onderhoud

Is je auto toe aan een onderhoudsbeurt op maat?
Kies dan voor de KwikFit merkbeurt! Dit is onderhoud precies zoals wordt voorgeschreven door de autofabrikant en merkdealer.

bmw.svg
volkswagen.svg
Group-1.svg
land-rover.svg
honda.svg
toyota.svg

Populaire apk garages

De kosten van een apk keuring verschilt per garage.
Ook kan de prijs voor een benzineauto of dieselauto afwijken.

Vanaf €24,95

Korting op APK i.c.m. grote beurt

+182 vestigingen

Gratis herkeuring

Beoordeling 8.2

Vanaf €29,95

Korting op APK i.c.m. grote beurt

+182 vestigingen

Gratis herkeuring

Beoordeling 8.2

vakgarage

Vanaf €29,95

Korting op APK i.c.m. grote beurt

+182 vestigingen

Gratis herkeuring

Beoordeling 8.2